Мартин Ковачев е новият капитан на „Дунав“. Той е носил лентата и при предишните си ангажименти в русенския отбор, а с нея ще води тима през новия сезон в Първа лига. След контролата на дунавци срещу „Етър“ /Велико Търново/ „Утро“ разговаря с централния защитник

- Мартине, как се чувстваш в новото си амплоа?
- Не намирам, че е нещо ново. Всички в отбора сме равни. Да си капитан означава двойно по-голяма отговорност.
- Как се справи "Дунав" в първата си проверка?
- Мисля, че като за първи мач играхме приличен футбол. На този етап няма как да покажем нещо кой знае какво, защото в тренировките се набляга основно на беговите занимания. В този отрязък от подготовката е така - краката тежат повече от обикновено. Затова и повечето хора играха по едно полувреме. Що се отнася до контролата, равенството беше долу-горе справедлив резултат, въпреки че през второто полувреме създадохме повече и по-чисти голови положения. Спокойно можехме и да бием, но резултатите сега не са толкова важни. Важното е да направим добър отбор.
- Ще може ли да се сглоби наистина боеспособен тим, след като напуснаха толкова много хора, а на тяхно място дойдоха други?
- Всички работим така, че "Дунав" да се представи стабилно през новото първенство. Новите момчета се приспособяват бързо. Вярвам, че ще направим добър колектив.
- Срещу "Етър" игра в центъра на защитата в тандем с дошлия от "Берое" Георги Динков. Какви са първите ти впечатления от този футболист?
- Да, партнирах си с Динков, тъй като Петър Патев бе изнесен като опорен халф. Не съм човекът, който трябва и може да дава оценка на съотборниците си, но според мене Динков е играч на добро ниво. Тепърва ще се сработваме. За мене няма проблем да играя в центъра, с когото и да е било. 
- Утре ви чака контрола в Мъглиж срещу "Ботев" /Гълъбово/. 
- Проверките преди сезона са затова - да обиграем отбора и да видим накъде вървим. 
- Има ли нови хора при вас през последните дни?
- Няма. Доколкото знам, се очакват двама футболисти с функции в средата на терена.
- Какви си условията за подготовка в Трявна?
- Много добри.