Георги ХРИСТОВ
Освен с превзето ентусиазираното бъбрене в коментарите на мачовете и в студиото, което ни идва в повече, БНТ е на път да ни откаже тотално от световното първенство. Затова някои открито казват, че предпочитат да гледат двубоите по чужди канали, където не разбират нищо като реч, но поне няма кой да им досажда.
Да вземем за пример студио, в което водещият Ивайло Ангелов открехна аудиторията как екип на националната телевизия щял да ни поднесе специална изненада. 
„Сензацията“ се оказа зоопаркът с камилата Пешо и негов новопристигнал побратим, които щели да прогнозират резултата от следващия мач със засилка към една от хранилките. А репортерката от мястото на събитието така почна да си кълчи езика, че беше грозно не само за гледане и слушане.
Ако оракулите камили бяха нещо ново, здраве да е. Само че от години ни облъччат с разни животинки, които надушвали кой ще спечели даден мач. Като се почне с октопода Паул и минем през разни охлюви, морски свинчета, костенурки и всякаква твар. Но БНТ, която се финансира с нашите пари, пилее като преписвач средства и енергия за куп глупости.
Да оставим, че един от коментаторите направи по-рано велико откритие.
„Лионел Меси клекна с двата крака“, извика човекът в ефир.
С какво ли друго може да клекне, че не се сещаме. Най-много да се допита още до камилите в софийския зоопарк, които могат да му кажат дали „гаучосите“ ще останат на световното след мача с Нигерия.