Най-новата частна детска градина „Дъга“ в Русе, която е част от лечебни заведения „Медика“, ще отвори врати на 1 септември. Детската градина с яслена група е създадена за децата на служителите на болницата, като ще разполага с 4 групи за деца от 2 до 7 години. Тя се намира на улица „Рига“ 36 в квартал „Здравец изток“ (бившето детско заведение „Детелина“) в близост до „Медика“ и ще бъде с удължено работно време - от 06.30 до 20.00 часа. 
УМБАЛ „Медика“ нае пустеещия общински имот, който не се използва заради ниската раждаемост и факта, че в близост има още четири детски градини. В момента се извършва цялостен ремонт и подмяна на оборудването, за да може детска градина „Дъга“ да посрещне най-малките си възпитаници в началото на септември в уютна среда. Ръководител на детското заведение ще е опитният педагог и дългогодишен директор на детска градина „Здравец“ Лиляна Ангелова, посветила професионалния си живот на най-малките русенчета. Така родителите ще са сигурни, че децата им са в добри ръце. В момента Ангелова сформира екип, който ще развие потенциала на децата чрез иновативни и интерактивни методи на обучение до изграждане на цялостна личност. Предвижда се в детската градина да бъдат провеждани логопедични диагностики и терапии, както и психологични изследвания два пъти годишно. 
Първата публична изява на Лили Ангелова ще бъде на поредното Родителско кафе, организирано от здравни заведения „Медика“ в библиотека „Любен Каравелов“. В сряда от 18 часа тя ще бъде лектор в занятието за образователни игри в предучилищна възраст.
Частна детска градина „Дъга“ разполага със собствена кухня, като ежедневното меню на децата ще се изготвя от лекар диетолог според нуждите на всяко дете. Продуктите ще идват директно от сертифицирани фирми с гарантиран произход. В началото на 2019 година в сградата ще отвори врати и плувен басейн, както и други съоръжения, които благоприятстват психо-емоционалното развитие на децата.