Футболистите на Аржентина сами ще определят състава за заключителния мач от груповия етап на световния шампионат срещу Нигерия. Това съобщи бившият аржентински национал Рикардо Джусти, световен шампион от Мондиал 1986.

Генералният директор на Аржентинската асоциация Хорхе Буручага е казал на Джусти, че след поражението от Хърватия с 0:3 футболистите на южноамериканския отбор са призовали ръководството да отстрани селекционера Хорхе Сампаоли преди важния трети мач с Нигерия.

"Играчите сами ще решат състава за предстоящия си двубой. Това е факт, вече говорих с мениджъра Буручага. Ако Сампаоли иска да присъства на пейката, то никой няма да му забрани това. Ако не иска - няма проблем", обясни Джусти. След два кръга Аржентина е на последното място в група D с една точка и се нуждае от задължителен пълен успех срещу Нигерия във вторник, за да запази шансовете си за класиране за плейофите. Аржентинските медии вече писаха, че Лионел Меси и Хавиер Масчерано ще поемат функциите на временен треньорски щаб, но от Асоциацията на страната опровергаха това.