Извозването на боклука от алеите в гробищния парк „Чародейка“ се извършва по график от служители на общинско предприятие „Обреден дом“. Ако това не е достатъчно, се включват гробари, а при нужда и багер. Поддръжката на гробните места е ангажимент на близките на починалите и те трябва да оставят отпадъците на определени места, които са обозначени и има поставен съд за сметосъбиране, но често граждани ги оставят на други места и се получават камари с боклуци. Това обясни шефът на предприятието Михаил Павлов на сесията вчера по повод питането на общинския съветник д-р Севдалин Ангелов, който е бил неприятно впечатлен от камари смет по алеите.
Що се отнася до алеите, които не са ремонтирани отдавна, Павлов отбеляза, че ще се подготви подробен доклад за състоянието им, за да бъдат включени в графика на общината за преасфалтиране. 
Според общинския съветник е добре да има чешми до всяка алея, както и места с метли и лопати, за да може всеки да си почиства. Общинският шеф отбеляза, че практиката показва, че не е необходимо на всяка алея да има чешма. Павлов допълни, че има 14 автономни водоизточници на отделните алеи, които се зареждат два пъти седмично от април до ноември. Грижата за почистването на гробните места е на близките на починалите и те трябва да си носят такива лопати, каза Павлов, като посочи, че „Обреден дом“ предлага услуга за поддържане на гробовете, но срещу заплащане.