Отборите на Дания и Австралия направиха равенство 1:1 в атрактивен и открит мач от група С на Световното първенство по футбол, игран в Самара. Двата тима си поделиха по едно полувреме, но "кенгурутата" могат да съжаляват повече, че не стигнаха до успеха, след като изпуснаха куп положения през втората част.

Срещата започна с натиск на датчаните, които знаеха, че успех днес почти сигурно ще им осигури място на осминафиналите на Мондиал 2018, след като те победиха Перу с 1:0 в първия си мач. Активната игра на "червения динамит" даде резултат в седмата минута, когато централният нападател на тима Николай Йоргенсен намери с технично отиграване Кристиан Ериксен, който откри резултата със страхотен изстрел от воле.

Възпитаниците на Берт ван Марвайк се опитаха да отговорят и в 38-та минута получиха право да изпълнят дузпа, след като реферът Антонио Матеу се консултира с ВАР и прецени, че играта с ръка на Юсуф Поулсен в наказателното поле трябва да бъде наказана. Капитанът на Австралия Миле Йединак във втори пореден мач бе безгрешен от бялата точка и изравни резултата.

След почивката австралийците натиснаха в търсене на успеха, но пропуснаха няколко добри ситуации, а и вратарят на Дания Каспер Шмайхел се отличи с добри изяви. В крайна сметка повече голове не паднаха и двубоят завърши 1:1. По този начин Дания поведе в групата с четири точки, докато Австралия спечели първата си точка на първенството и запази теоретични шансове да продължи напред. В последните си мачове от груповата фаза във вторник от 17:00 часа българско време Дания среща Франция, а Австралия се изправя срещу Перу.