450 кутии контрабандни цигари от различни марки са открити в 55-годишен русенец при акция на Първо РПУ срещу нелегалното разпространение на акцизни стоки. До него криминалисти и униформени стигнали, след като го заловили да предлага на собственик на магазин за дрехи и битова техника на Централния пазар 10 стека цигари без бандерол. 
69-годишният стопанин на обекта бил известен на Първо РПУ покрай неспиращата си незаконна търговия с акцизни стоки, от която изкарвал добри пари и живеел охолно. Униформените наблюдавали под лупа магазина му и във вторник забелязали в него да влиза мъж с голям сак. След като изчакали няколко минути, полицаите нахлули в обекта и хванали стопанина му да купува 10 неразпечатани стека цигари "Корсет" от 55-годишен мъж. На място се установило, че по-младият носел цигарите, а по-възрастният ги пласирал в магазина си.
Доставчикът бил съпроводен до дома му, където униформените открили около 35 неразпечатани стека "Корсет", "Капитал" и "Фаст", повечето без бандерол, а на някои кутии се мъдрел сръбски акцизен знак. Цигарите са иззети, по случая е образувано бързо производство за разкриване на канала за снабдяване с цигари.