Единствената българска фирма за речни круизи „Дунав турс“ попълва флота си с нов луксозен кораб. Килът на бляскавия плаващ хотел вече е положен тържествено в холандската корабостроителница „Ден Брейн“, известно е и името му - „Адора“ /“Обожавам“ в превод от английски/.
 То не е подбрано случайно, тъй като „Адора“ е кораб, който ще накара пасажерите да го обожават още от стъпването им на борда, казват от туроператора.    
Модерният пасажер ще бъде пуснат на вода през идната пролет и ще плава под български флаг за един от основните партньори на „Дунав турс“ - реномираният немски туроператор „Фьоникс Райзен“, чиито първи туристи ще се качат от немския град Пасау през април догодина.
„Адора“ е най-големият кораб от флота на „Дунав Турс“ с дължина 135 метра и широчина 11.40 метра. На трите му палуби ще има 95 кабини, като част от тях са с френски балкони. Наред с обичайните за този тип кораби основен ресторант и панорамен бар, е предвиден и кърмови ресторант, в който ще се предлага меню по избор, а туристите ще наблюдават как се приготвя храната им.
Инвестицията в размер на почти 40 млн. лева е навременна и много необходима, защото конкуренцията в нашия бранш се засилва с всяка изминала година, а ние не можем да си позволим да изоставаме от съвременните тенденции и да рискуваме позиции, които сме градили повече от трийсет години. За пореден път се доверяваме на холандска корабостроителница, а концепцията за цялостното обзавеждане на новия ни кораб е поверена на известен холандски дизайнер. За първи път ще имаме един много различен както в техническо, така и в интериорно отношение кораб, каза новият главен изпълнителен директор на „Дунав турс“ капитан вътрешни водни пътища Светослав Филев.
Настоящият навигационен сезон е вече в разгара си и до този момент корабите работят с пълно натоварване. Отново се изпълняват круизи по реките Дунав, Рейн, Майн и Мозел, а основната атракция са пътуванията до делтата на Дунав. В края на сезона ще има и два круиза изцяло с български туристи - единият по Рейн, другият по Дунав.