"Музика в кадър" е нарекъл новият концерт с филмова музика от емблематични киноленти диригентът в Русенската опера Юрий Илинов. Впечатлен от интереса към предишния концерт с филмови парчета, той е подготвил втора такава изява, на която кани русенци на 21 юни от 19 ч в салона на операта. 
Ще прозвучат музикални теми от бележити образци на кинематографичното изкуство на композитори като Нино Рота, Виктор Козма, Джон Уилямс, Исак Шварц и Раймон Льофевр. Публиката ще чуе заживелите свой самостоятелен живот мелодии от "Кръстникът", "Шербургските чадъри", "Бялото слънце на пустинята", "Моят ласкав и нежен звяр", "Осем и половина", "Властелинът на пръстените", "Титаник", "Карибски пирати", "Полицаят от Сен Тропе" и други. 
В концерта ще участва оркестърът на операта със солисти цигуларката Мария Павлова, челистката Петрана Стоянова, флейтистката Надежда Андреева и кларинетистът Здравко Саралиев. Към тях ще се присъединят мецосопраните Андреана Николова и Глория Кънева и тенорите Александър Баранов и Иван Пенчев.