Той смазал с юмруци главата на 19-годишното момиче пред очите на 3-годишния им син

27-годишният Теньо Енчев, задържан за смъртта на 19-годишната си приятелка Ивета Тинева, е бил пиян и дрогиран по време на побоя, научи 24 часа.

Той употребявал наркотици и преди инцидента, има данни, че момичето също е вземало от време на време, разкриха осведомени. 

По време на зверския побой, при който Теньо буквално смачкал главата на Ивета с юмруци, в дома им в Айтос бил и 3-годишният им син.

След като Ивета се срутила безжизнена на земята уплашеният Теньо се обадил на баба си. Възрастната жена живее в близкото село Лясково и редовно помагала финансово на внука си, разказаха местни.

Едва след като тя пристигнала в дома на Теньо и Ивета се обадила на тел.112.

След задържането му Теньо признал за побоя. Натривки от  кокалчетата на юмруците му и от кожата под ноктите са установили наличие на кръв и ДНК на жертвата, научи 24 часа.

Очаква се всеки момент 27-годишният мъж да бъде задържан с прокурорско постановление за срок от 72 часа.

Той е криминално проявен, лежал в затвора за кражби. Преди около година в полицията в Айтос постъпил сигнал от съседи за скандал в дома на Теньо и Ивета на ул."Хаджи Димитър", но Ивета не подала жалба.

"По случая са проведени множество оперативно-следствени действия, уведомена е окръжната прокуратура. Изчакваме аутопсията, за да се установи начина, по който е настъпила смъртта на момичето", каза пред наш репортер шефът  на Областната дирекция на полицията в Бургас старши комисар Калоян Калоянов.