26 деца от театралната школа „Мармалад“, която за поредна година ръководи театралната актриса Евгения Явашева, в момента... снимат филм! Това са 15 кратички забавни истории, всяка с различен сюжет, които са свързани с живота на един училищен клас - в час, в междучасие, на двора, разказа Явашева. Всяко от децата си има своята, макар и мъничка роля и много съсредоточено и отговорно се справя с новите си актьорски задължения, добавя русенката. Идеята за новия й проект се родила от желанието й да покаже на малките артисти освен театралната магия, с която те чудесно се справят, и вълшебството на киното. 
Автор на миниепизодите е Евгения Явашева, камерата е поверена в ръцете на Асен Николов и Венцислав Тодоров.  Заснемането на филма е страхотно преживяване за децата, потопили сме се в една романтична атмосфера, казва Евгения, като отсега предвижда, че последният снимачен ден тази събота със сигурност ще предизвика и тъга. 
Важното е, че засега всичко върви добре и по план, така че наесен, надявам се, ще можем да зарадваме нашите почитатели с готовия около 25-минутен филм с работно заглавие „Първа смяна“, каза актрисата.