Започнах да давам кръв от 24 години, когато бях студентка по медицина в София. Първото ми кръводаряване се случи в студентска акция през 1994 година. Тогава разбрах, че няма нищо страшно, мога да бъда полезна за обществото и продължих да дарявам кръв дори и като лекар 2-3 пъти на година. 
Това разказа по време на организираната от БЧК церемония за награждаване на най-активните кръводарители анестезиологът д-р Таня Русева, която вече 50 пъти е била донор.
Заедно с нея на вчерашния Световен ден на безвъзмездния кръводарител председателят на Областния съвет на Българския червен кръст в Русе Антоанета Ябанозова отличи Виктор Стоянов /45 дарявания/, Павле Делипетрев /20/ и колегата д-р Тодор Граматиков с 10 кръводарявания за 10 години. Искам да бъда полезен на хората, каза анестезиологът.
За мен е чест да наградя тези достойни русенци, които дават личен пример за хуманизъм на съгражданите ни, каза Антоанета Ябанозова.
Кръводаряването е системен процес. Системата в здравеопазването непрекъснато трябва да бъде зареждана с кръв и това не бива да е само плод на кампания и тормоз от медиците над близките на нуждаещите се от кръв, а постоянна кауза на всички граждани, каза на тържеството бившият председател на ОС на БЧК д-р Руденко Йорданов. 
Вчера преди обед доброволци от БЧК раздаваха информационни материали за мотивиране към кръводаряване. Кампанията потече под наслов:“Помисли за другите. Дари кръв. Сподели живот“.
Много от запитаните биха ли станали донори отговориха утвърдително и дори попълниха анкети, но заявиха, че ще отидат до кръводарителния център в УМБАЛ „Канев“, не веднага, а в удобно за тях време.