Хипермаркетът „Едеа“, открит в Мол Русе миналия месец, донесе наградата за бизнес дебют на собственика си „Едеа Ритейл“ от годишните награди на b2b Media. Призът бе връчен на церемония в столицата, събрала над 200 представители на бизнеса, медиите и държавните институции.
„За нас е чест и привилегия да бъдем удостоени с тази награда. Не беше никак лесно да осъществим този проект и той да не е в София, а в Русе, да създадем нови 120 работни места в града и да отворим вратите на най-иновативния хипермаркет в България“, заяви Свилен Александров, директор бизнес развитие на „ЕДЕА Ритейл“ АД. „Тази награда показва, че усилията ни са оправдани и че една българска инвестиция е възможна с много труд. Благодаря на целия екип на ЕДЕА за успеха, който постигаме, защото това е само началото“, добави той.
Хипермаркетът „Едеа“ в Мол Русе бе първият на веригата, чиято основна дейност доскоро бе фокусирана в доставката на оборудване. След него към компанията са присъединени два магазина в Шумен и един в Разград.