Работници от общинското предприятие „Спортни имоти“ действат усилено по ремонта на терена на Градския стадион, видя „Утро“. Целта на акцията е да се коригира по възможно най-добрия начин лошото наследство от „Тарктур“, водещо до заблатяване на игрището след всеки дъжд.
„Ние сме подизпълнители на „Тарктур“, пошегува се работник по адрес на фирмата, която взе от държавата близо 1 милион лева за изграждане на терен и електрическо осветление. А сега общината да плаща вересиите на тарктурци.
Ремонтът на полосата пред южната врата вече е приключен. Вчера се работеше по запълване на слегнатата просека от центъра на терена към тунела. В прокопаната канавка бе положена отводнителна тръба, чакъл и пясък. Новите чимове ще бъдат докарани от Разград.
Идеята е финалът на ремонта да е след 20 дни. После целият терен ще бъде подсят, след което само ще се полива и тори. Около 10 юли тревата ще бъде окосена и футболистите на „Дунав“ ще проверят за първи път около тази дата дали и доколко теренът ще издържи.