Две версии разследва полицията за удар между велосипедист и лек автомобил на пешеходната пътека на кръстовището бул.“Цар Освободител“-ул.“Ангел Кънчев“.
Инцидентът стана вчера в 10.30 часа.
76-годишен шофьор на „Фолксваген Голф“ спрял до други две коли на зебрата, не видял, че на нея има мъж с колело и потеглил. Веднага след това е натиснал до дъно спирачките, но в този момент в десния му калник се блъснал велосипед и на земята паднал възрастен мъж.
По-късно стана ясно, че това е 67-годишен човек. Той е настанен в неврохирургията на болница „Канев“ с контузия на мозъка, но без опасност за живота.
Излязох веднага от колата, видях кръв на асфалта и се обадих на тел.112. Веднага дойде линейка и откара мъжа в болницата, а по-късно пристигна полиция, каза пред „Утро“ водачът на фолксвагена - Мехмед Рушидов от Смирненски.
По неговите думи пострадалият е карал колелото на зебрата, вместо да го тика, както изисква законът.
Служителите от КАТ обаче смятат, че блъснатият е тикал колелото, а шофьорът е потеглил преждевременно. Основание за това им дава очертаният спирачен път от два-три метра. 
Още едно подобно произшествие е регистрирано в понеделник в 16.40 часа на кръстовището до Спешна помощ. Такси с 48-годишен шофьор блъснало на булевард „Христо Ботев“ слизащото към центъра на града дете на колело, докато преминавало от „Чародейка“ към „Дружба“. За радост 15-годишното момче се разминало само с охлузвания и уплаха.
Причините за катастрофата се изясняват.