Нов екологичен автомобил разработва единственият български автомобилен производител - компанията „Син Карс интернешънъл“ на русенския предприемач Росен Даскалов.
След създаването на суперколата „Sin R1“, която вече е добре позната и по състезателните писти, и по улиците на градовете, в които преминаването на бижута от ранга на „Ферари“ и „Ламборджини“ не се приема като чудо, „Син Карс“ тръгва в още една посока. Това е екологията, към която е насочен най-новият проект на компанията -мултифункционалната платформа „L City“.
В основата на идеята са лавинообразните последствия от Дизелгейт. Освен че доведоха да масов отлив от тази технология, те предизвикаха големите градове в редица страни да обмислят и да прилагат ограничаване на движението на дизелови автомобили в централните части. Това обаче са зоните с най-много магазини, заведения, кина, театри и институции, които не могат без транспорт за зареждане и превоз на хора. Точно към тяхното обслужване е насочен бъдещият автомобил „L City“, чийто прототип ще бъде показан на Международното автомобилно изложение в Женева в началото на 2019 година. Стартът на производството е планиран след автосалона, а предвижданията са да се достигнат 10 000 продажби на година.
За смелата си и оригинална идея „Син Карс интернешънъл“ получи втора награда в раздела „Иновации“ на Четвъртия годишен бал на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България. 
Отличието бе връчено на официална церемония на Росен Даскалов от изпълнителения директор на „Софарма“ АД   председател на КРИБ (2010-2014) и Огнян Донев.