Как да премахнем създалия се котлен камък в банята на своето жилище? Ако в банята се появи котлен камък, лесно може да се отървете от него с тези 2 средства, за които ще ви разкажем. Става дума за природни съставки, които можете лесно да намерите във всеки магазин и те са на много ниска цени.

Котленият камък се състои от натрупвания на калций, които образуват белезникави петна по повърхността на различни елементи в банята. Ако предпочитате да избягвате използването на промишлени продукти за отстраняването на този проблем (поради високата им цена или поради алергични реакции), днешната ни статия ще бъде много полезна за вас.

Повечето хора харесват, когато всичко в банята им блести и свети от чистота. Това обаче е една от стаите в апартамента, където се натрупва мръсотия най-бързо. В края на краищата, банята е в постоянен контакт с вода и липса на адекватна вентилация усилва проблема.

Поради тази причина, се смята, че почистването в банята е особено трудно. И става още по-трудно, ако има котлен камък - става дума за най-лошия враг на смесители, душове, стъклени повърхности...

По-долу ще споделим с вас някои полезни средства как да премахнете котления камък от всички тези елементи, като използвате естествени средства.

Какво представлява по-точно котления камък?

Водата, която тече от нашите кранчета, съдържа различни минерали: калций, желязо и магнезий. И при изсъхване остатъците от тези минерали се натрупват на различни повърхности. Ето как се появяват всички бели или жълтеникави петна, които развалят външния вид на банята.

Друга последица от прекомерното натрупване на тези минерали е ръждата, която също може да се види на различни места в банята. Когато желязото влиза в пряк контакт с вода, то се окислява и се появяват жълти петна.

Наистина в продажба има огромно количество различни почистващи препарати, включително за отстраняване на котлен камък, нали гледате рекламата по телевизията?

Но ако искате да използвате естествени алтернативи, а те са по-малко агресивни, прочетете докрай статията ни.

Тези средства не са толкова вредни за здравето и често са по-икономични. Най-ефективните са сода за хляб с оцет или с лимонов сок. С тези налични съставки може лесно да отстраните натрупания котлен камък в своята баня.

Резултатът е почти мигновено! Интересувате ли се?

Спазвайте тези инструкции стъпка по стъпка:

1.Почистете с гъба и поръсете със сода желаните повърхности..

2.Избършете всички замърсени повърхности, за да премахнете варовитите отлагания.

3.Отново навлажнете гъбата и пак изтрийте същите повърхности, за да измиете содата.

4.За да премахнете котления камък от кранчето, просто навлажнете хартиената салфетка с оцет или натурален лимонов сок.
После оставете тази салфетка на кранчето и оставете да действа цяла нощ.
На следващата сутрин просто изтрийте крана с гъба.

Същите съставки може да използвате за почистване на керамични плочки.

Содата за хляб е отлично средство за почистване на всякакви повърхности, тя не ги поврежда. И в комбинация с оцет или лимонов сок, има още едно предимство - махат се бактериите (без химични токсини, както при закупените продукти от магазина).

Просто имайте предвид, че алуминиевите повърхности в банята не трябва да се почистват, тъй като корозира лесно този материал.