Млади русенски програмисти заеха призови места в 18-ото издание на Международния конкурс по програмиране CodeIT Сезон 2017-2018. Състезанието се организира от софтуерна компания Мусала Софт под патронажа на президента на Република България Румен Радев. Финалният кръг на конкурса се проведе на 3 юни в София. Участниците в него бяха определени сред състезателите, които постигнаха най-добри резултати от шестте предварителни (онлайн) кръга на международното състезание по програмиране, които се проведоха в периода между октомври 2017 г. и май 2018 г. 
При младежите на второ място бе класиран деветокласникът от ПМГ „Баба Тонка“ Виктор Кожухаров, който бе изпреварен единствено от македонеца Благойче Павлевски. В генералното подреждане дванадесетокласникът на ПМГ „Баба Тонка“ Емил Инджев завърши на шесто място, а Петър Няголов - ученик в 11 клас в „Баба Тонка“ стана 11-и.
В приветствената си реч към финалистите държавният глава Румен Радев заяви: „Бъдещето на икономиката е във високите технологии, а те се основават на цифровите технологии и информатиката. Затова надеждата ни е във вас“. Той благодари специално на организаторите от „Мусала Софт“, както и на партньорите и приятелите на конкурса“
На събитието присъстваха представители на академични институции, представители на неправителствени организации в областта на информационните технологии, спонсори и партньори на състезанието.