Бивш затворник отмъкнал чрез измама „Мерцедес-Бенц Е 230“ от българин във Виена и го продал без да му мигне окото. Потърпевшият обаче подал сигнал и Х.В.Ф. ще плати със свободата си за наглостта си.
В края на август 2014 година българинът С.К.Х. си купил мерцедес във Виена и го регистрирал там на свое име. Ден по-късно се запознал с Х.В.Ф. и му предложил да му продаде колата. Двамата се разбрали да се видят пред дома на продавача, където купувачът харесал мерцедеса и се съгласил да плати исканите 2000 евро за него. Поискал само първо да го изпробва. Собственикът бил против, но Х.В. го убедил, че със сигурност ще го купи и дори за залог предложил да му остави личния си „Опел Корса“. Така двамата разменили колите си и Х.В. веднага отпътувал с мерцедеса за Русе. Тук се свързал с търговеца на коли М.Д.М. и му продал колата за 900 евро. На следващия ден Х.В. се върнал във Виена, отишъл пред дома на С.К., отворил опела с резервния ключ и се върнал с него в Русе. 
Измаменият продавач започнал да звъни на непознатия, на когото доверчиво повярвал, но той не си вдигал телефона. Тогава С.К. се върнал в България и подал жалба в полицията в Русе, а после и във виенската полиция. Така мерцедесът бил обявен за издирване чрез Интерпол.
В това време търговецът на коли М.Д. продал колата на русенка, но като отишла да я регистрира в КАТ, жената установила, че тя е обявена за европейско издирване. Според назначената по делото съдебна експертиза стойността на мерцедеса била 3599 лева. Така възелът започнал да се разплита и на 30 септември 2014 година Х.В.Ф. бил арестуван, а вече има и присъда от - три години затвор при строг режим. Наказанието може да се обжалва.