Жителите на русенските села Червена вода и Тетово ще подкрепят втория протест на кубратчани срещу разбития път между Русе и Кубрат. Блокадата е насрочена за 17 юни, двете русенски села са подали документи в общината и чакат разрешение. Местните жители, които пътуват редовно по натовареното трасе, са категорични, че търпението им е изчерпано. 
В края на април стотици жители на Кубрат протестираха заради лошото състояние на пътищата в региона. Тогава организаторите поставиха ултиматум на Пътната агенция в едномесечен срок да получат писмен отговор защо не се намират средства за цялостно асфалтиране на републиканските пътища в региона. Отговор обаче до момента няма, а хората са категорични, че ще си търсят правата. Този път ще искаме отговор в 7-дневен срок, както и кога реално ще започне цялостната рехабилитация на пътя, каза един от организаторите на протеста Нина Тодорова. 
30 години по пътя между Русе и Кубрат не е правено нищо, единствено кърпежи. Преди месец и половина кърпиха дупки, а сега наново са се отворили. Няма да спрем, докато не видим машини на пътя, които да се заемат с цялостното асфалтиране на пътищата в региона, каза още жената. 
А иначе за Червена вода това ще е поредният протест, като основното искане на жителите е да се изгради обходен път, който да облекчи движението по главната пътна отсечка. През годините червеноводчани изпращаха редица жалби и писма с исканията си до отговорните институции, провеждаха и многобройни срещи с представители на местната и държавната власт, но без резултат досега.