3000 лева глоба и 707 лева съдебни разноски трябва да плати д-р Таня Попова, която на 3 август 2016 година, в нетърпима жега, остави деветмесечното си бебе само в автомобил на паркинг в Русе. Това постанови Районният съд в Русе, с мотива, че като е оставила без надзор сина си, жената е създала опасност за неговото физическо развитие. Решението му подлежи на обжалване.
Случаят доби национална известност. Затвореното в БМВ-то на майка си дете започнало да се обезводнява, да плаче отчаяно и това привлече вниманието на хора наоколо, които потърсиха помощ, а полицаи разбиха автомобила, за да спасят бебето. В това време работещата като джипи в Две могили майка отскочила до Здравната каса, за да предаде някакви документи.
По-късно се оказа, че това е поредната идентична ситуация, в която лекарката си позволява такава безотговорност. Преди година тя оставила третото си дете голо в колата на паркинг в Бяла и минувачи се обърнали за помощ към полицията. Само месец преди недопустимата постъпка на паркинга пред русенската църква многодетната майка отново оставила за около половин час най-малкото си дете в кола пред Къщата на Калиопа на бул.“Придунавски“. Тогава магазинерка се обадила на тел. 112, но до идването на полицаите докторката се върнала до колата.
След случая на паркинга пред храм „Св. Троица“ Районната колегия на Българския лекарски съюз излезе със становище, в което остро осъди поведението на д-р Таня Попова и предупреди, че ще предложи заличаването й от колегията за определен срок при ново провинение. 
Заключеното в колата в адския пек момченце бе настанено в Комплекса за социални услуги, а д-р Попова веднага заяви, че си го иска час по-скоро. Тя има четири деца, двете по-големи живеят при първия й съпруг, с когото са разделени.
Два месеца след инцидента, един петъчен следобед, социалните служители върнаха детето на д-р Попова и тя беше изключително щастлива.
„Много сме добре заедно. Оттук нататък ще се гледаме, както и преди. През уикенда през цялото време бяхме заедно, разхождахме се. Беше ми много мъчно в периода, в който детето не беше при мен. Бях в прединфарктно състояние. Ако беше някой друг, щеше да получи инфаркт или да се побърка“, сподели тогава за „Утро“ д-р Попова, която живееше с двете си деца в общинско жилище в Две могили.
Д-р Попова се разкая за безотговорната си постъпка, като бе категорична, че това няма да се случи отново. 
Разгледахме оценката на родителския капацитет, която беше извършена от психолози в Центъра за обществена подкрепа в Две могили, както и експертизите и документите със становищата на ангажираните социални институции. Отчетени бяха и контактите на майката с детето в периода, в който то бе настанено в приемно семейство. Детето е реинтегрирано в семейството, което задължително ще продължи да ползва социалната услуга „семейно консултиране и подкрепа“, освен това с д-р Таня Попова дългосрочно ще работят социален работник и психолог, обобщи пред „Утро“ аргументите за връщането на детето на майка му шефката на отдел „Закрила на детето“ Милена Неделчева.