Нов съдебен спор между кмета на Ветово Георги Георгиев и общинския съвет влиза в Административния съд в Русе. Този път става въпрос за отменено решение на кмета за възлагането на обществена поръчка за ремонт на улици и за избора на изпълнител по нея. Мотивът за отмяната на кметските решения е, че те противоречат на приетите от общинския съвет решения, както и че Георгиев не е изпратил на общинския съвет всички документи, които са свързани с обществената поръчка, твърдят в жалбата си вносителите. 
Поръчката за 840 000 лева без ДДС всъщност е от юни миналата година, но след жалба в Комисията за защита на конкуренцията от един от участниците в нея, тя е прекратена. В края на 2017 г. кметът Георгиев отново пуска обявлението за избор на фирма за асфалтирането на улиците в общината за същата сума. Според общинския съвет обаче в приетия в края на януари бюджет за 2018-а улиците, които са предвидени за ремонт, са променени и е увеличена сумата за тази дейност. Предметът и стойността на поръчката би следвало да са различни, а кметът да се съобрази с влезлия в сила бюджет, но въпреки това той не прекратява обществената поръчка, твърдят от общинския съвет. 
По нея общината е сключила и договор през февруари с разградската фирма „Път консулт“ за 978 714 лева. Цялата информация е публична и е качена в сайта на общината.  
Кметските решения по обществената поръчка са отменени на сесия в края на март, но според Георгиев това е превишаване на правомощията на общинския съвет и затова завежда дело в административния съд, което ще се гледа на 5 юни.         У