Благотворителното модно шоу „Етно жена“, което бе отменено буквално часове преди обявения начален час заради внезапно наложеното извънредно положение за ограничаване на разпространението на коронавируса и спирането на събития на закрито, прави своя рестарт. 7 месеца по-късно спектакълът на русенската дизайнерка с отличителен стил Елена Христова ще се проведе на Градския стадион вместо в първоначалния вариант - в спортната зала „ОЗК Арена“. Шоуто е насрочено за 27 септември, неделя, от 19.30 часа, а всички закупени билети за първата дата - 8 март, ще важат след заверка. Водещ на събитието ще бъде известният водещ от БГ Радио Симеон Колев, а в шоуто участие ще вземе любимата на поколения изпълнителка Кристина Димитрова.
„Много сме щастливи и развълнувани, че след толкова време събитието най-накрая ще се проведе. Благодарим на партньорствата и съдействието, които ни обещаха и рокери, и членове на клубовете „Ротаракт“ и „Интеракт“, както и на Община Русе за ползването на стадиона. Любопитен момент е, че всички участнички пазеха дрехите, с които трябваше да дефилират вкъщи месеци наред“, разказа за „Утро“ Христова. 
Програмата обещава модни дефилета, разнообразна музикална и развлекателна програма с артисти и певци, много изненади, както и осигурено занимание за най-малките посетители.
Събитието е в подкрепа на фондация „Направи добро за непознат“, а идеята е жени да помагат на жени. Организаторите обещават всички събрани средства от билети да отидат за две каузи - за борба с рака на гърдата и за деца със синдрома на Даун.