Репетиции на нов спектакъл по непоставяна в България френска пиеса вървят в момента в русенския драматичен театър. Актьорът Николай Урумов, който наскоро получи и своята режисьорска диплома в Театралната академия, се е заел с ново комедийно предизвикателство. Той поставя на русенска сцена пиесата на французина Себастиен Тиери „Двама чисто голи мъже“. 
Преводът е направен от известния актьор Михаил Билалов, който, както е известно, дълги години е живял във Франция. Това е първият превод на български на това драматургично произведение, поясни директорът на ДТ „Сава Огнянов“ Орлин Дяков. Българските зрители познават творчеството на Тиери от добилата популярност негова комедия „Валят пари“, която е поставяна и в русенския театър с Христо Гърбов в главната роля. 
Сега в спектакъла по новата пиеса, чиято премиера се очаква да излезе в началото на септември, са ангажирани четирима актьори. Единият е самият Михаил Билалов, който идва от София специално за репетициите, като съчетава ангажиментите си с пътуванията. В другите роли зрителите ще видят русенците Петя Венелинова и Йовко Кънев, а към тях се присъединява и най-новото попълнение на русенската трупа - младата актриса Кристиана Ценкова. Кристиана всъщност ще бъде официално част от русенския театър през септември, тъй като дотогава е в отпуска по майчинство, уточни директорът Дяков. Ценкова е завършила НАТФИЗ „Проф.Кръстьо Сарафов“. През 2015 година тя получи награда „Икар“ за дебют в ролята на Лиса в „Откраднати разкази“ от Доналд Маргулис, постановка на театър „Българска армия“. Младата актриса е русенка, завършила е Дойче шуле и е играла в студентския театър „Пирон“, преди да тръгне към НАТФИЗ. А след дипломирането работи в габровския театър, където гради образи в постановки на Петринел Гочев.