Вратарят на „Дунав“ Мартин Луков е трансферна цел на „Локомотив“ /Пд/, написаха вчера електронни издания. Луков бил ухажван от пловдивчани, тъй като титулярният им страж Илко Пиргов бил пред дълго възстановяване заради контузия. Както е известно, локомотивци напират отдавна и за нападателя Бирсент Карагарен, който вече е със статут на свободен агент.
Според източници на „Утро“ обаче, Луков е по-близо до „Славия“, стига, разбира се, да са разбере с ръководството на „Дунав“, тъй като договорът му тук изтича през следващата година. „Белите“ вече го потърсили, като му напомнили, че е юноша на техния клуб и че ще се чувства у дома си.    
Вратарят записа четвърти сезон с екипа на русенския отбор. Преди да пристигне при дунавци, игра за кратко във „Витоша“ /Бистрица/ и „Пирин“ /Разлог/. С фланелката на „Дунав“ му потръгна и направи впечатление по едно време дори на националните селекционери. С екипа в светлосиньо записа общо 62 мача. Можеше да са и повече, но през миналия сезон мина през тежка контузия и операция на коляното. На 5 юли Мартин ще навърши 25 години - доста свежа и перспективна възраст за вратар, който при липса на тежки контузии може да играе на най-високо ниво най-малко още десет години.
В 14 часа вчера президентът на ФК „Дунав“ д-р Симеон Симеонов и изпълнителният директор на клуба Ивайло Петков посрещнаха в клубния офис първата група от футболисти. В персонални разговори се изясняваха договори, намерения, кой иска да си ходи, по какъв начин, кой ще остане и така нататък. Днес през офиса ще минат всички останали състезатели. 
В същото време се разбра, че Петков работи по селекцията. Той влязъл в контакти с трима играчи, евентуални попълнения за новия сезон.