Абитуриентката от Спортното училище Михаела Петкова смая своите съученици и преподавателите си с уникален по оригиналност тоалет за бала. Стройното очарователно момиче се появи на първия истински бал в живота, облечено... в народна носия! Богато украсеният с шевици тракийски костюм, в който празнично червеното, искрящото бяло и царственото златно се комбинираха в хармонично съчетание, прикова вниманието на всички наоколо. На главата си девойката беше поставила венец от червени и бели рози, чантичката й беше също в духа на тоалета - платнена торбичка от червено платно, украсена с характерните втъкани пъстри нишки. 
Самата Михаела грееше със сияйната си усмивка. Българка съм, много обичам историята и харесвам нашите хубави традиции, каза момичето за „Утро“. Българските народни носии са й слабост, за нея жизнерадостните цветове от фолклорните мотиви са израз на добродетелите на народа, пренесени през вековете. Като отдавнашна мечта била идеята на Михаела да се появи на абитуриентския бал с народен костюм. Избрала това да бъде тракийска носия - богато украсена и празнична по дух и изпълнение. Поръчала носията в Пловдив и внимателно подбрала детайлите към нея.
Изненадата на всички беше наистина голяма, радвам се, че толкова много хора ме поздравиха, каза Михаела. Чувствах се много добре и ми беше суперприятно, добави момичето. Вчера тя още беше под влиянието на емоцията от бала. Днес вече се връща към подготовката си за турнира в Румъния за мъже и жени, иска да се представи отлично в своята дисциплина - хвърляне на копие, а до състезанието не е останало много време - то е на 2 юни.