Отборът на Пирин Благоевград изпадна от Първа лига, след като загуби от Витоша Бистрица с 1:2 в реванша между двата тима, игран на стадион „Христо Ботев“ в югозападния град.

Голяма роля за крайния изход на срещата имаше реферът Станислав Тодоров, който по необясним начин зачете втория гол на Витоша, който се оказа решаващ за крайния изход. „Орлетата“ бяха спечели първата среща в Бистрица с 1:0, но след днешното поражение бяха отстранени от своя съперник с общ резултат 2:2 и повече отбелязани голове на чужд терен, като по този начин изпаднаха във Втора лига. Витоша имаше само една победа през целия сезон, но успя да постигне втората си в най-важния момент и по този начин да запази шансове за оставане в елита.

В 60-та минута Радко Мутафчийски даде преднина на Витоша с гол с глава след центриране от фал, а решаващият момент дойде в 63-та минута, когато Григор Долапчиев от състава на гостите получи топката в наказателното поле, но бе в засада. Страничният рефер вдигна флага си, но Тодоров игнорира своя колега и не спря играта. Долапчиев се възползва от факта, че защитниците на Пирин спряха да играят и вкара втори гол за своя тим. До края на двубоя възпитаниците на Милен Радуканов успяха да върнат един гол чрез Костадин Ничев, но това беше всичко, до което стигнаха, и по този начин изпаднаха във Втора лига. Витоша от своя страна ще срещне Локомотив София в бараж за Първа лига.