Млади хора от 4 държави - Сърбия, Македония, Украйна и България, се включиха в първия по рода си фестивал на поетичния театър „Борба и обич“, който се проведе в Русе през уикенда. Журито - поетът Ивайло Диманов и русенските актриси Дина Шошева и Мариана Крумова, определиха победители в артистичната надпревара. Наградите връчиха народният представител Искрен Веселинов и областният управител Галин Григоров. 
Голямата награда за женска роля получи Ксюша Гудименко от Киев, а специално отличие в същия раздел бе връчено на Хелена Стоянов от сръбския Димитровград. Голямата награда за мъжка роля отиде при Кире Атески от Велес, Македония, специалното отличие бе присъдено на русенеца Данаил Александров за ролята му на Орфей в постановката „Орфеев белег“.
При класирането на групите първото място бе дадено на детско-юношеската студия към театър „Колесо“ в Киев, втори бяха класирани студентите от Пловдивския университет, а трети станаха учениците от Тутракан. Голямата награда получи трупата на „Артистисимо“ при Военния клуб в Русе.
Организаторите връчиха и награди на ръководителите на групи от Сърбия и Македония, както и на русенеца Александър Милчев за ролята му в „Орфеев белег“.