Познат на полицията измамник от Ветово е задържан при специализирана операция след направени десетки опити за телефонни измами в Североизточна България. 26-годишният Георги Д.П. е изненадан в къщата му в петък от криминалисти от Русе и Силистра и служители от ГД „Национална полиция“. При обиска в него са намерени два мобилни апарата с поставени в тях СИМ карти с номерата на заплашваните и лъгани хора. 
В продължение на седмица от 12 май в дирекциите в Русе, Силистра и Шумен са постъпили десетки сигнали за мъж, който се представя за полицейски шеф и иска пари за задържане на телефонни измамници. Номерът обаче вече е широко известен и атакуваните веднага търсели връзки с истинската полиция на спешния телефон 112. Започналото издирване довело русенските криминалисти до Георги и след координиране на действията на полицията се стигнало до петъчния арест.
По случая е образувано досъдебно производство, а измамникът е вкаран в ареста за 72 часа. Работата по случая продължава под надзора на прокуратурата, като се очаква всичко да приключи със споразумение между задържания и правосъдието, тъй като той не е успял да вземе пари.