В Лондон на 19 май се състоя наистина грандиозно събитие, което сега обсъжда целия свят - принц Хари и американската актриса Мегън Маркъл се венчаха. Кралица Елизабет даде на внука си титлата херцог на Съсекс и жена му сега ще бъде херцогинята на Съсекс.

От самото начало хора по целия свят следиха тържествената церемония. Освен на всякакви трогателни, забавни и дори мистични моменти, медиите обърнаха внимание и на различни дребни детайли.

Например "Дейли стар" изследва какво означават жестовете, които младоженците си разменят. Експертът Бланка Коб опитва да ги разшифрова. Според нея в началото в началото младоженецът е доста нервен и дори хапе устните си. Безпокойството му продължава и до момента, в който стига до олтара, независимо, че се усмихва. Експертът нарича жеста му "Жестът на Наполеон".

"Смятам, че той прави това винаги, когато е нервен. Това е начин на психологическа защита или опит да се дистанцира от ситуацията, която го кара да нервничи или, когато се чувства неудобно", убедена е Бианка Коб.


Друго издание - "Бристол райл" съобщава, че е успяло да разшифрова какво са си шепнели младоженците и роднините им. 

- Преди церемонията, когато Хари и Уилям отиват към параклиса "Свети Георги", Уилям казва: "Колко далече отиваме!"

- Две минути по-късно - в 11:37 Хари казва на министъра: "Аз съм наред!"

- След това Хари пита Уилям: "Тя тук ли е?" И получава отговор: "Не още, всъщност наистина не знам."

- В 11:49 Уилям казва на Хари: "Ти трябва да кажеш..."

- В 12. 04 Хари казва на невестата си: "Всичко наред ли е? Изглеждаш потресаващо!" А тя му отговаря - благодаря. 

- После отново му казва нещо, което не се разбира, на което той отговаря - абсолютно.- Хари казва на Меган: "Липсваше ми!"

- В 13:05 Меган пита Хари: "Ще се целунем ли?" Отговорът е - да.