Централният защитник на „Дунав“ Мартин Ковачев и съотборникът му Бирсент Карагарен бяха наказани с лишаване на права за 1 мач заради червените картони, които получиха в първия баражен двубой срещу „Етър“ във Велико Търново /0:2/. Хубавото е, че други футболисти няма да пропуснат заради натрупани жълти картони реванша на 21 май /20.30 часа/.
Проблемите обаче са много. Поне четирима играчи са под въпрос, тъй като страдат от контузии - Петър Патев, Бранимир Костадинов, Божидар Васев, Насим Зитуни. Пред старши треньора Малин Орачев се задава сериозно главоблъскане как да нареди боеспособен състав от 11 души. За равностойни резерви трудно може да се говори. 
А „Дунав“ игра във Велико Търново нервно и наивно. Двата нелепи гола бяха като за учебник пред начинаещи футболисти как не бива да се защитава вратата. След червения картон на Ковачев и преквалификацията на Димов в централен защитник средната линия увисна. Топката се губеше бързо. Направилият отличен мач срещу „Витоша“ Юлиан Ненов бе неузнаваемо плах. Не потръгна и играта на Васил Шопов, от когото очаквахме да впечатли седналия на трибуните национален селекционер Петър Хубчев. Исмаил Иса се стара много, стараха се и другите, но напрежението явно ги бе сковало и не можаха да направят футбола, който могат.
Надеждите са на 21 май да има голяма битка, много публика /каквато подкрепяше съперника на „Ивайло“/, голяма доза шанс и смели сърца, които да донесат победата. 
Алтернативата е непредсказуем елиминационен мач на неутрален терен на 24 май с третия отбор от Втора лига. В такъв двубой една ситуация може да реши всичко.