Първият мач от решителния дуел за оставане в Първа лига между „Дунав“ и „Етър“ ще се играе на стадиона във Велико Търново. Това е изненада, тъй като в наредбата, публикувана в сайта на БФС, изрично е посочено, че победителят в баражен полуфинал 1 /в случая русенският отбор/ домакинства за начало срещу победителя от полуфинал 2, видя „Утро“.
„Рано сутринта звъняхме в БФС, за да уточним този момент. Отговорът бе, че като тим с по-предно класиране в плейофната четворка 2 на втората осмица първо ще гостуваме. Всеки момент чакаме и официалното писмо“, обясни вчера пред „Утро“ изпълнителният директор на ФК „Дунав“ Ивайло Петков.
Така в 20 часа утре дунавци ще излязат на „Ивайло“ срещу тима на „Етър“. Главен съдия ще е Владимир Вълков. Реваншът в Русе ще е на 21 май от 20.30 часа.
„Болярите“ измъкнаха щастлива победа в реванша срещу „Пирин“ в Благоевград с 1:0 и с общ резултат 3:1 елиминираха „орлетата“. Пиринци играха по-добре до гола на Мане през второто полувреме, създадоха 3 чисти положения, при 0:1 имаха нова чудесна възможност за изравняване и евентуален обрат, но после рухнаха психически и не успяха да се съвземат. 
Анализът от този мач е, че „Етър“ като че ли разполага с по-добри футболисти, които обаче така и не плуваха в свои води докъм 60-а минута, когато пиринци стъпваха на терена по-бойко и дръзко. „Виолетовите“ разчитат основно на пробиви по левия фланг с центрирани топки от Димо Атанасов, бързи набези на Ерик Почански и с физическата борба в малкия пеналт на много мощния и висок 194 сантиметра сенегалски таран Алуине Бадара.