На 14 май от 17.30 часа отборът на „Дунав“ ще играе баражен мач реванш на свой терен срещу „Витоша“ /Бистрица/. След първия двубой, в който русенските футболисти победиха съперника с 1:0, „Утро“ разговаря с капитана на тима Диян Димов.

- Дияне, какво ти идва наум преди такъв мач?
- Честно казано, мислех, че имаме потенциал да избегнем подобни двубои. По едно време влязохме обаче в лоша серия. Сега настроението е доста по-добро след поредните 4 победи, в които не допуснахме и гол. Реваншът няма да е лек. Основното е, че не бива да подценяваме отбора на „Витоша“. В Бистрица не играхме много добре. Напрежението си каза думата. Бяхме припрени и нервни. Важното е, че победихме. Ще е хубаво, ако на мача в Русе вкараме ранен гол и решим всичко още през първото полувреме. Аз съм сигурен, че нашият отбор може. Ето, победихме „Локомотив“ /Пд/, а този тим се бори за квота към Лига Европа. Този факт говори, че силите на повечето отбори от Първа лига след петото място са много изравнени. Ще се борим. Като юноша на клуба осъзнавам важността на тези мачове. Всички го осъзнават. В крайна сметка след двубоя срещу „Витоша“ ще имаме само още една среща пред наша публика. Затова разчитаме изключително много на подкрепа от трибуните. Забелязвам, че нашите фенове започнаха да се връщат на стадиона. Може би те осъзнават, че точно сега имаме нужда от най-голяма помощ. Русенската публика наистина ще е сериозно предимство пред отбора на „Витоша“. Нека феновете ни прощават, когато грешим. Нека да знаят още, че грешките идват и от напрежение. Каквото зависи от нас, ще го направим.
- Каква е атмосферата в отбора?
- Много добра. Говорим помежду си, че всички - играчи и фенове, трябва да се обединим, за да изпълним задачата - оставане на отбора в Първа лига.
- Как се вгражда новият нападател Исмаил Иса?
- Той се адаптира бързо. Мъжкар е. Освен че е добър футболист, е и много добър човек. С него винаги можеш да се разбереш с две думи. Ще разчитаме на уменията му в атака.
- Не подвежда ли малко тази победа с 1:0 срещу „Витоша“ в Бистрица?
- Резултатът е добър, но и коварен. Изминахме половината от пътя. Затова казвам, че трябва да сме много внимателни, но и освободени. Очаквам стадион с пълни трибуни.