Знаете ли, че ако имате ратанови мебели в градината си, ще се получи едно райско кътче, съчетаващо комфортност и красота? За да се убедите в преимуществата на плетените ратанови мебели, прочетете тази статия.

През лятото повечето от свободното време, което прекарваме, е не само в работа в градината, но и в почивка. Хубаво е да си имате свое кътче за това, което да е изградено с много вкус в симбиоза с растенията в градината.

И ако се опитвате да изберете градински мебели, които не само изглеждат красиви, но преди всичко са функционални и удобни, то време е да се запознаете с мебелите от ратан.

Отскоро, ратановите мебели са много популярни у нас, те могат да се купят в много онлайн и реални хипермаркети. Продуктът е спечелил своята популярност благодарение на удобството, лекотата, стила и изключителната си дълготрайност. Допълнително предимство е елегантният им и в същото време естествен дизайн. Благодарение на това тези мебели изглеждат страхотно както във вътрешността на къщата, така и в открито пространство.

Този тип мебели перфектно се хармонизират с други елементи на ландшафтния дизайн!

Те могат да са перфектно съчетани с градинските насаждения, създаващи атмосфера на уют и единство с природата. Магията и естествената красота на ратановите мебели ще даде елегантност и екзотика към вашата градина.

Продуктите или материалите за тях обикновено се внасят от Индонезия, Малайзия, Тайланд и Нова Зеландия. Дизайнерите успешно комбинират ратана с дърво, метал, кожа, плат или стъкло. И всичко зависи от въображението на дизайнера на мебели..

Може да си купите такива мебели като цели комплекти, които се състоят от фотьойли и дивани с меки възглавници и елегантни маси с плот за маса от закалено стъкло. Тези комплекти са идеални за семейна закуска, както и за срещи с приятели в градината. Ратанът може лесно да се оцветява и лакира, но се продават и ратанови плетени мебели в естествени цветове. Продуктите от младите растения са в светли нюанси, а от по-старите - са по-тъмни, включително има и в черно.

Интересна алтернатива е градинското обзавеждане, изработено от изкуствен ратан.

Изглежда този ратан като естествения материал, но е много по-як (това са синтетични влакна) и не изискват специални грижи.

Как да се грижим за истинските ратанови мебели?

Те като правило, са покрити с водоустойчив лак. А това означава, че е достатъчно да ги почиствате с мек памучен плат. С прахосмукачка може да премахвате праха от столовете и седалката на дивана.

Нелакираните продукти се почистват със специални средства, които се продават на пазара, като по този начин се осигурява защита срещу обезцветяване.

Продуктите трябва да се държат далече от източници на топлина (например запален огън на открито или скара). След намокряне никога не се слагат да съхнат под пряка слънчева светлина.