На 3 май сайтът Медиапар съобщи за данъчното положение на Моника Белучи и разкри, че е заподозряна в прикриването на пари в Швейцария. Четири дни след публикуването на статията в комюнике италианската актриса се защити.

Не за първи път се говори за Моника Белучи, за нейния талант или за красотата й, но този път е по-различно. Всъщност, според Медиапар, актрисата е заподозряна, че е избегнала данъка върху имуществото. Между 2010 г. и 2013 г. италианката е избегнала плащането на данъците, като е прехвърлила активите си в Люксембург и Швейцария. Твърдения, които предизвикаха реакцията на основния заинтересован.

Трябваше да се очаква, че Моника Белучи, като една добра италианка, е с гореща кръв. Тормозена от подозренията за укриване на данъци, бившата съпруга на Венсан Касел реагира чрез съобщение. "Отхвърлям информацията, която е колкото злонамерена, толкова и фундаментално погрешна, предавана от някои медии относно моето данъчно положение", заявява тя. "Въпреки че професионалната ми дейност по същество е извън Франция, избрах френската адресна регистрация. Поради това плащам данъците си във Франция", се казва още в комюникето.

53-годишната красива брюнетка гарантира, че "при последната проверка на нейното данъчно положение е предала на френските данъчни органи цялата информация, която е поискана и е необходима за уреждането на това дело". Докато информационният сайт искаше да осветли "скритите пари на Моника Белучи" от Вирджинските острови до Швейцария, майката на 14-годишната Дева и 7-годишният Леони, твърди, че е : "Напълно наясно със своите задължения спрямо Франция". "Следователно, мога само да съжалявам за разпространението на информация, която е неточна", казва в заключение Моника Белучи.

71-ият филмов фестивал в Кан стартира от днес 8 май до 19-и. Церемонията по награждаването на 70-то издание ще бъде под прицел на френските данъчни власти.