Алексей Рибчев, Йордан Василев, Айрин Исметов, Красимир Митов, Венцислав Тодоров, Люлин Тодоров и други известни боксьори са главните герои във филма „Боксов речник“, който ще бъде представен премиерно в Русе на 17 май от 19 ч в Канев център.
Когато режисьорът Васил Горанов попада в боксова зала в Русе, той е толкова впечатлен от специфичната атмосфера и интересните личности, които среща там, че решава да направи филм за тях. Снимките на филма текат седем години в Русе. През този период боксьорите имат своите върхове и падения, сбъдват мечти, срещат се със страховете и проблемите си, и търсят начин да продължат напред.
Режисьорът, който в случая е и оператор, се потапя в един свят, където нещата са директни, очи в очи, така, както боксьорите застават един срещу друг на ринга, за да премерят сили и да се пречистят от агресията, която е заложена в природата на най-опасното същество на планетата Земя - човекът.
Филмът ни среща с Рибата, Буболечката, Танка , Кобрата, Айчо, Вансан и други. Това са техните прякори, а във филма ще видим какви хора се крият зад тях.         У