В емоционално преживяване се превърна церемонията по връчването на наградите на малки русенски ученици, които са постигнали големи успехи в две национални математически състезания. С музикални поздрави към малките Питагоровци се обърнаха техни талантливи връстници от артистичната сцена. Аплодисменти младите дарования и в сферата на математиката, и в областта на изкуствата получиха и от гостите на церемонията, сред които бяха началникът на Регионалното управлени на образованието Росица Георгиева, директорът на Математическата гимназия Митко Кунчев, специалисти, преподаватели, родители. 
Купи, медали и сертификати получиха момичетата и момчетата, които се представиха отлично на Националното математическо състезание за четвъртокласници „Питагор“ /86 русенски деца взеха участие в тази надпревара/ и във Великденското математическо състезание. 
За първа година беше връчена и купа на русенския клон на Съюза на математиците в България. За нея се бориха всички ученици, събрали най-много точки в проведените досега пет математически състезания. Купи бяха връчени на първокласника от Училището за европейски езици Алекс Генчев, второкласника Роан Гочев от училище „Иван Вазов“, третокласничката Виктория Генчева от СУЕЕ и Преслав Тошев от 4 клас в ОУ „Отец Паисий“. При 5, 6 и 7 клас купите спечелиха учениците от МГ „Баба Тонка“ Мария Ния Хавиер Морено, Галиана Къснеделчева и Симеон Неделков.