Сезонът за футболиста на „Дунав“ Димитър Георгиев свърши, научи „Утро“. Нападателят претърпя операция за херния и на практика няма как да помогне в нито един мач до края на кампанията. Според наши източници Георгиев едва ли ще остане в русенския отбор след юни тази година. Той така и не можа да се наложи като титуляр, а и сравнително рядко влизаше в игра. 
Междувременно се разбра, че завърналият се от Бразилия Карлос Джатоба вече тренира на пълни обороти. „Кариоката“ нямал търпение да излезе на терена и дори се понацупил, че не бил включен в групата за предишния мач срещу „Септември“ /София/. Джатоба се възстановява дълго в родината си след операция за счупена костица в стъпалото.
А „Дунав“ ще играе на 6 май в София срещу „Витоша“ /Бистрица/ без десния си защитник Христо Попадийн. Дисциплинарната комисия към БФС спря правата му за един мач и го глоби с 250 лева заради натрупани жълти картони. 
Шуменският съдия Станислав Тодоров ще реферира мача в неделя между „Витоша“ /Бистрица/ и „Дунав“. Помощници на топарбитъра ще са Александър Атанасов и Илиян Капарашев. Арбитри зад вратите ще са варненците Драгомир Драганов и Валентин Станчев. Съдийски наблюдател ще е Константин Писков. Мачът ще започне в 17. 30 часа.
Съдия на другия полуфинален бараж в борбата за оцеляване в Първа лига между „Етър“ и „Пирин“ във Велико Търново ще е Георги Кабаков.