Да се постави знак, който да забранява на камиони да изпреварват други превозни средства на един от най-опасните пътища в страната между Русе и Бяла, да се разшири до четирилентов или поне с един метър в участъците с най-много пътни инциденти. Това са малка част от необходимите спешни действия, които трябва да се предприемат, за да се намалят катастрофите по това трасе на смъртта. Исканията са отправени писмено към кмета Пламен Стоилов от организатора на набралата популярност фейсбук група „Писмо до кмета на Русе“ Иван Белчев. В продължение на месец стотици шофьори са гласували и посочили възможни решения. 
Сред другите предложени спешни мерки за опасния пътен участък е премахването на храстите на всички завои, за да се осигури по-добра видимост. В предложението си фейсбук групата посочва, че е необходима обработка на тези места с химичен препарат, за да не пониква повече растителност. Гласувалите русенци искат също да се премахнат дърветата до корен или поне клоните, а на тяхно място да се засадят млади дръвчета на 3 метра от пътя.  
Друга предлагана мярка е да се ограничи скоростта до 40 км на най-опасните места и да се поставят знаци и камери, а на кръстовищата осветление. Участниците във фейсбук групата настояват също да се засили вниманието на водачите чрез релефна маркировка, а в участъците със забранено изпреварване да се постави двойна непрекъсната линия. Другото предложение е да се поставят стряскащи билбордове на турски, румънски и руски, на които кратко да е написано, че правилата трябва да се спазват. От фейсбук групата апелират всяка година в поддръжката на пътния участък между Русе и Бяла да се инвестират средства, за да загиват по-малко хора. Те настояват също полицията да упражнява много повече контрол на тировете и колите, които карат с превишена скорост, както и да се пишат много повече актове и фишове.   У