Стилни мебели за кухненско обзавеждане от масивна дървесина с елементи на дърворезба, иконостаси, сувенири и макети подредиха в изложба възпитаници и преподаватели на Гимназията по дървообработване и вътрешна архитектура „Йосиф Вондрак“. Тя беше открита вчера във фоайето на Пленарна зала на общината, а поводът е 135-годишнината на училището. 
Експозицията е посветена както на историята на гимназията, така и на настоящето й, съхранено в различните изделия на учениците и техните преподаватели от последните години, отбеляза директорката Марияна Гъркова. 
Годишнината на гимназията беше белязана и с едно достойно постижение на дванадесетокласниците от Десетата панорама на професионалното образование в България, което се проведе миналата седмица в Пловдив. Училището спечели първо място в категорията „Стилни мебели“ и зае трето място в „Дърворезба“. Учениците Ренета Димитрова, Полина Петрова и Едис Абтулов получиха грамоти за най-добро презентиране, а на директорката Марияна Гъркова бе връчен плакет за принос в професионалното образование. 
Мебелите, иконостасите, сувенирите, които са подредени в изложбата, са изработени от възпитаници в училището от всички специалности под ръководството на техните преподаватели. Желаещите могат да разгледат експонатите във фоайето на Пленарна зала до 27 април.