Над 10 служители на РД "Автомобилна администрация"-Благоевград са задържани днес при акция на Специализираната прокуратура съвместно с ГДБОП, ДАНС и ОДМВР-Благоевград, предаде кореспондентът на БГНЕС в града.

Налице е организирана престъпна група, искали подкупи от собственици на транспортни форми на стойност от 300 до 600 евро, каза на брифинг Петър Белчев, прокурор от Специализираната прокуратура.

„Към настоящия момент под ръководството на Специализираната прокуратура, съвместно с Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“, се извършва специализирана полицейска операция. Става дума за организирана престъпна група от длъжностни лица, служители на Областен отдел „Автомобилна администрация“ – Благоевград, които са участвали в тази група с користна цел, а именно искали са и са получавали подкуп от представители на транспортни фирми, за да не съставят наказателни постановления на нарушители от транспортните фирми. Към момента се извършват активни процесуално-следствени действия. Задържаните са над 10 души. След събиране на достатъчно доказателства ще преценим на кого да повдигнем обвинение”, каза Петър Белчев, наблюдаващ прокурор от СП.