Старши треньорът на „Дунав“ Малин Орачев смята, че въпреки победата срещу „Етър“ с 1:0 отборът не е още в оптималната си форма.
„Видях обаче характер и себераздаване. Победата е важна, без значение с колко гола бе постигната. Доволен съм, че не допуснахме попадение, което значи, че защитата се справи“, каза Орачев.
Той отказа да назове какъв съперник предпочита в решителните мачове за оставане в Първа лига. 
„Уважавам всички отбори“, заяви старши треньорът. 
На 27 април „Дунав“ ще гостува на „Септември“ в последен мач от плейофната четворка „Б“.
„Победата е добре дошла за самочувствието ни. Радвам се, че точно в края на сезона се получават нещата. На баражите няма значение с кой отбор ще играем. Най-добре ще е да се мобилизираме и да се представим еднакво сериозно срещу всички. Не съм подписал договор с нито един отбор. Сега съм футболист на „Дунав“, каза халфът Васил Шопов.
Той бе избран за играч на мача, а и вкара победното попадение. 
„Загубихме, защото „Дунав“ успя да отбележи един гол. Жалко, защото преди мача бяхме в добро настроение. Искахме да завършим седмицата по най-добрия начин, но  късметът не бе с нас. Няма да правим трагедия от тази загуба. Още преди мача знаехме, че ще бъдем на баражи. Няма как да избираме съперник, защото когато правиш планове, сметките излизат криви. Ще се борим за третото място в групата“, коментира мениджърът на „Етър“ Красимир Балъков.