„Дунав“ надигра „Етър“ с 1:0 и постигна втора поредна победа в плейофната четворка „Б“ на вторите 8 тима в Първа лига. С този успех русенският отбор вече е на трета позиция, тъй като има точка повече от състава на „болярите“. В следващия кръг селекцията на старши треньора Малин Орачев ще гостува на „Септември“ /София/. 
Мачът започна с териториален превес на „Етър“, но пък първите две опасности възникнаха пред вратата на гостите. Първо Ненов бе изведен на хубава позиция, но се забави и стреля немощно с левия крак, а после Патев скочи най-високо след центриране от корнер, ала не намери добре топката с глава.
Възелът бе разсечен от Шопов с неговия гол №7 по личната му сметка. В 25-а минута пред вратата на „Етър“ настана истАинска бъркотия. Топката се озова в халфа, който стреля веднага и намери мрежата на Денис Григич. До края на полувремето дунавци опитаха да превземат вратата още веднъж, но Зитуни не стреля точно.
Продукцията след почивката бе почти пълно копие на първите 45 минути. Етърци се опитаха да натиснат отново, но „Дунав“ създаде по-добрите голови положения. При две от тях Бранимир Костадинов стреля много несръчно, а бе на идеални позиции. Само педя пък не достигна на Мустафа Н`Дайе да намери топката с летящ плонж след бръснещо центриране отляво.
„Етър“ превзе почти напълно средата на терена в последните двайсетина минути и футболистите на „Дунав“ се разделиха на две - почти всички отзад и напред само Исмаил Иса. Топката се разходи коварно на два-три пъти успоредно на голлинията, Луков отрази силен шут, после футболист на „болярите“ пропусна да се разпише след удар с глава от няколко метра. Гостите пробваха на два пъти и топовни далечни удари. 
Но „Дунав“ издържа - къде с характер, къде с воля и себераздаване, но ценните трите точки бяха опазени.
Хубаво впечатление направи фактът, че публиката започна да се завръща на Градския стадион. И не само че се завърна, но даде много силно рамо на отбора си. Това бе публиката, която помним от първенството през миналата година - огнена и всеотдайна. Затова и победата вчера ще е два пъти по-сладка. Сред зрителите имаше и интересно присъствие - треньорът на „Лудогорец“ Димитър Димитров-Херо изгледа мача в компанията на директора на „Дунав“ и негов бивш възпитаник Ивайло Петков.
„Дунав“: Луков, Попадийн, Ковачев, Васев, Патев, Зитуни /Н~Дайе/, Ненов, Станоев, Иса /Милчев/, Шопов, Костадинов /Лемперов/.