Заводски проби на локомотиви MDD 3-11 и 3-12 за софийското метро е завършила русенската фирма „Експрес Сервиз“. В столичната подземна железница вече работят два дизелови локомотива от серията MDD 3, първият от които има 8 години трудов стаж. Сега към тях ще бъдат прибавени още два от същата серия.
Единият от новите MDD 3 ще бъде експонат на изложението „ТрансТренд 2018“, което ще се проведе във ВТУ „Тодор Каблешков“ на 25-26 април. Второто издание на форума отново ще събере на едно място заинтересованите страни от бързо променящия се свят на инженерните технологии, транспортния, спедиторския, логистичния и дистрибуторския сектор на бизнеса. 
„Експрес Сервиз“ ООД е генерален партньор на изложението. Освен MDD, в двора на ВТУ русенският производител на маневрени локомотиви ще представи и акумулаторния ES1000, както и цялостната си концепция за ефективни и екологични жп маневри.
Два локомотива ES1000 преди време си поръчаха  Литовските държавни железници. Машините на батерия са изключително икономични и едно зареждане на стойност към 32 лева е достатъчно за 5000 тонкилометра. Допълнително предимство за собствениците им е, че от тях нафта не може да се точи. 
Русенската „Експрес сервиз“ е единственият производител на локомотиви в страната, като портфолиото й включва няколко серии дизелови и електрически маневрени локомотиви. Нейни машини се движат на всички континенти, включително и далечна Австралия.