Рядко се случва почитатели на някой автор да издадат по тяхна инициатива творбите му в книга, но такъв е случаят с Вилислав Георгиев и томчето „Тимур и неговите командоси“. В него са поместени около една трета от унищожително смешните му разкази и фейлетони, публикувани дълги години в неговия „Ироничен блог за интелигентни хора“ timurcommandos.blogspot.bg и вестниците „Капитал“ и „Сега“.
Вилислав Георгиев не беше професионален писател, но за периода 2009-2016 година успя да създаде обемисто и съдържателно творчество, черпейки сюжети най-вече от абсурдите в ежедневието ни, политическата действителност и собствения си житейски опит. Историите му винаги разсмиват, но понякога ни и шокират, призовавайки ни към размисъл.
Дълги години Вилислав Георгиев пишеше разказите си анонимно, тъй като работеше като мениджър на високо ниво в много известни компании. Псевдонимът му „Тимур и неговите командоси“ е заемка от руска комедия със същото име, разказваща за перипетиите на млад идеалист, който е син на мафиотски бос. С това име той се подписваше и под разказите и фейлетоните, публикувани във в. „Капитал“ и „Сега“. Някои от историите му са препечатвани многократно в най-различни интернет сайтове и други издания и са четени стотици хиляди пъти. 
Вилислав разкри инкогнитото си малко преди кончината си през 2016 г. След скръбната вест почитателите на Тимур от форума на в. „Сега“ отвориха сметка за набиране на средства за публикуване на книга с негови избрани произведения. Тя вече е факт с помощта на издателство „Колибри“ и съставителя Иво Балев. Художник на корицата е известният с блестящите си находки и безпощадната си четка карикатурист Христо Комарницки.
Тъй като в книжарниците книгата е вече на изчерпване, при интерес тя може да се поръча на тел. 0883 375209.