Не са ми светели ръцете. Това каза кметицата на „Младост” Десислава Иванчева, която беше доведена в съдебната зала за заседанието по гледането на мярката й, предаде БГНЕС.

Иванчева беше доведена заедно със зам.-кмета на „Младост” Биляна Петрова и двете говориха зад стъклената преграда в съдебната зала.

Според Иванчева е имало заговор. "Парите на бяха в мен. Бяха в колата. Бяха под седалката", крещеше Иванчева през стъклото.

Тя показа и лист с написан на него текст. Ръцете ми не светеха като елха. Светна отстрани. Това идва от листа, на който писах показания, каза Иванчева и обясни, че човекът, който стои зад акцията срещу нея е някой си Румен Р.

„Казват, че сигналът е подаден от "Ваклин груп", обяви Иванчева, викайки през стъклото.

По-рано днес прокуратурата поиска постоянен арест за Иванчева, Петрова, както и за бившия кмет на „Младост” Петко Дюлгеров. Повдигнати са им обвинения по чл. 302а НК – подкуп в особено големи размери.

В прокуратурата не е разпоредена и не се извършва каквато и да е проверка на действията на наблюдаващите прокурори и разследващите органи по досъдебното производство, по което обвиняема е кметът на Район Младост – Столична Община - Десислава Иванчева, уточниха още от държавното обвинение.