Секта се подвизава в общинско помещение в Русе, отдадено за пенсионерски клуб. За това алармираха общинските съветници Росица Георгиева, която е шефка на Регионалното управление на образованието, и Иво Пазарджиев. Граждани подали сигнал и потърсили съдействие от тях, тъй като в пенсионерския клуб в бившето кино „Виктор Юго“ в квартал „Здравец Север“ се подвизава молитвен дом. Той е използван от представители на религиозната общност „Трета евангелска петдесятна църква Русе“, а три пъти седмично там се правят служби. Друга нередност, която съветниците открили, е, че в коридора на сградата се извършва търговска дейност чрез машина за топли напитки. След направена проверка от общината помещението за служби е затворено, а това според Пазарджиев се дължи на изтекла информация до религиозната общност, че предстои проверка. 
Проверката ни вчера също показа, че на мястото на бившето кино има две помещения с два отделни входа. И двете обаче бяха затворени, като с надпис беше обозначен единствено пенсионерският клуб. 
Аз не знам тук да има секта. Знам, че има пенсионерски клуб, но не съм го посещавала. Тук е и мястото, в което гласуваме на избори. Виждала съм пенсионери, чувам, че пеят, събират се, а лятото ходят на екскурзии, каза Пенка Пейкова, която живее в блока до бившето кино. 
Нямам наблюдение тук да има секта. Идват някакви хора, пеят, веселят се, лятото пият и бирички. Има и деца, посочи Николай, който също е един от обитателите на съседния блок. 
Различно обаче беше мнението на друга възрастна дама, която не пожела да се представи. Тя каза, че не знае подробности, но е чувала и е виждала тук да се събират хора, които членуват в секта. Идват с децата си, а тях ги гледат някакви възпитатели, допълни още жената. 
По повод сигналите на граждани общинските съветници от ВМРО внесоха питане до кмета Пламен Стоилов какви ответни действия ще бъдат предприети във връзка с констатираното предоставяне на общинското помещение за религиозна и търговска дейност. На сесията днес ще стане ясно кой е наемател на помещението и на какво основание му е предоставен.