Нов корпус на дома за възрастни хора с физически увреждания „Милосърдие“ ще изгради общината в двора на съществуващата база на улица „Белмекен“. Към момента социалната услуга е организирана в две сгради - едната на ул.“Белмекен“, а другата в квартал Средна кула, което обаче много затруднява работата на целия екип, а и издръжката е много трудна. Новата сграда ще е с капацитет 42 места, като в нея ще бъдат настанени хората, които в момента са в дома в Средна кула. По този начин ще се подобри грижата за лицата с увреждания, тъй като персоналът ще е на едно място, а и ще се спестят средства от транспорт и охрана. 
В момента тече проектирането на новия корпус, а след това ще бъде възложено и строителството, като за тези дейности са предвидени 750 000 лева. Парите са от преходни остатъци от всички видове социални услуги, обясни шефката на общинската дирекция „Здравни и социални дейности“ Мариела Личева. Тя посочи, че новият корпус ще е на един етаж, ще отговаря на всички стандарти и ще е изключително модерен и функционален. Ще има коридор, от двете му страни ще са разположени спални помещения, санитарни и медицински манипулационни, както и специален лифтер за тежко болните. 
Остарялата база в Средна кула ще се използва за друг вид социални услуги, като сградата има нужда от ремонт, каза Личева и допълни, че вече е започнал частичен. 
Общинската шефка припомни, че капацитетът на дом „Милосърдие“ е 82 души, - 42 в сградата на ул. „Белмекен“ и 40 в Средна кула, които ще бъдат преместени в новия корпус, след като бъде построен. Издръжката на дома е делегирана държавна дейност, като общината отговаря за управлението на средствата, а ако те не стигат, дейността трябва да се дофинансира с пари от местния бюджет.