Волейболистите на „Дунав“ победиха „Дея Спорт“ с 3:1 в Бургас във втория мач от финалния плейоф за влизане в Суперлигата. Така след изненадващата стартова загуба у дома на 1 април с 1:3 тимът на старши треньора Петър Шопов изравни серията до 1:1, а днес от 18 часа ще играе в Русе при свободен вход третата решителна среща. Победителят в зала „Дунав“ ще се изкачи директно до елитната дивизия. Загубилият тим ще се срещне в плейаут със състава на „Тетевен“.
Мачът в бургаската зала „Младост“ тръгна изключително зле. Подкрепян от около 500 зрители, отборът на „Дея“ поведе с 10 точки още до първото прекъсване. Нашите се опитаха да направят нещо, но така и не успяха да спасят гейма - 20:25.
Обратът настъпи през втората част, когато Петър Шопов прати на терена Цанко Цанков и Здравко Живков. 37-годишният Цанков се изправи като стена със своите 217 сантиметра и буквално отчая нападателите на бургаския тим. Гигантът бе и много ефективен в атака. Добре се включи и Здравко Живков. Тъй геймът бе спечелен - 25:19. После бе вече малко по-лесно - 25:20 и 25:19. 
След тази победа дунавци могат само да съжаляват, че изпуснаха съперника си в първия русенски мач. Най-важното сега е да се възстановят бързо, за да поставят „Дея“ на колене и да празнуват промоция в Суперлигата. Те ще се нуждаят и от изключителната подкрепа на публика и повече от сигурно е, че ще получат. 
Само ще се молим да не вали дъжд и зала „Дунав“ да не протече, че мачът да мине нормално.  
„Дунав“: Милен Стоянов, Калоян Канев, Костадин Стойков, Ангел Павлов, Владимир Христов, Милен Минчев, Атанас Митев /Здравко Живков, Цанко Цанков, Константин Нечев/.