Дебютният мач на „Дунав“ в Суперлигата срещу „Монтана“ утре ще се играе при свободен вход, научи „Утро“. По принцип федерацията задължава категорично клубовете да осигуряват и да продават билети според законодателството, но президентът на дунавци Валери Андреев помолил за компромис - първата среща да е подарък за феновете на волейбола в Русе. А бонусът наистина прави впечатление, защото ще стане факт на фона с тежкото финансово положение на клуба.
Вчера ръководството на клуба картотекира състезателите. В списъка личаха имената на петима нови волейболисти, а още по интересното е, че те са от клубове с утвърден през последните години авторитет. Павел Душков идва от „Марек Юнион Ивкони“, Теодор Бодуров пристига от „Габрово“, Денислав Димитров е доскорошен състезател на „Пирин“ /Разлог/, Георги Господинов защитаваще честта на „Добруджа“, Костадин Николов бе привлечен от „Нефтохимик“.
Проверка на „Утро“ показа, че най-интересната визитка като че ли е на Павел Душков. Той е централен блокировач и състезател в разширения състав на младежкия национален отбор до 23 години.
А който иска да види утрешния дебют на „Дунав“ в елитната група и да се „запознае“ с новите състезатели, да знае, че мачът ще започне в 17 часа.
Няма съмнение, че горещата агитка на „Дунав“ отново ще е на своето място, още повече, че тя ще подкрепя втори след „Дунав 8806“ русенски отбор с роля в групата на майсторите. 
А докъде и как, както подхвърли през седмицата клубният президент Валери Андреев, ще стигне този тим, никой не може да каже.